De Barbet

De Barbet is van oorsprong gefokt voor het apporteren van waterwild.

De barbet wordt door het vriendelijke, rustige, stabiele en leergierige karakter vooral gewaardeerd als huishond, en wordt soms ook ingezet als hulp/therapiehond.

De barbet is een vrolijke en sociale hond, ook met andere huisdieren gaan ze meestal goed samen

In huis  is de Barbet, een rustige, vriendelijke, aanhankelijke hond. Ze worden graag betrokken bij het gezin en zijn ze erg vriendelijk en voorzichtig met kinderen.

Als de barbet buiten is zijn ze actief en houden ze van beweging. De barbet houd er vooral van om samen met de baas dingen te ondernemen. 

De meeste Barbets vinden het heerlijk om in het water te plonzen en te zwemmen, zoals onze Belle, maar in tegenstelling tot Belle houd Meissie meer van pootjebaden. 

Voor een barbet is zijn gezin erg belangrijk, ze hechten veel waarde aan het gezin en zijn dan ook het liefst samen. De barbet is hierom geen hond die je lange dagen alleen kunt laten. 

informatie

De barbet wordt gemiddeld 10 tot 14 jaar en tussen de 18 tot 30 kilo. 

Het rasstandaard voor de schofthoogte van de Barbet ligt bij de teven tussen de 53 en 61 cm en voor de reuen tussen de 58 en 65 cm met een tolerantie van +- 1cm 

Een bijzonder kenmerk van het ras is de dikke, wollige
vacht, die een doeltreffende bescherming biedt tegen kou en vocht.

De vacht aan zijn kin vormt een baard (Frans: barbe), waar de ras naam vandaan komt. 


Ook heeft de barbet veel vachtverzorging nodig ongeveer 1 keer in de week moeten de klitten uit de vacht geborsteld worden. Hier moet voldoende tijd aan besteed worden anders gaat de echt snel vervilten. 

Any Questions?

Hey, don’t forget that we are always here to lend a hand. We’ll give our best to puzzle out all your doubts.